(12-14szt)

  • 250g gorzkiej czekolady  (lub mieszanka gorzkiej i mlecznej)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 75g ulubionych posiekanych orzechów
  • szczypta soli
  • posiekane migdały/ pistacje/orzechy laskowe
  • kakao
  • wiórki kokosowe
  • cukier puder
  • roztopiona czekolada

W garnku mocno podgrzewamy mleko kokosowe, zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną drobno czekoladę, sól i delikatnie mieszamy aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka masa. Łączymy z posiekanymi orzechami, aromatem i schładzamy w lodówce do zgęstnienia, ok 1-2h.

Z gęstej masy formujemy kuleczki (np przy użyciu łyżeczki), obtaczamy je w dodatkach i układamy na papierze, schładzamy. Gotowe!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!