Follow my blog with Bloglovin

Testowany już chyba na wszystkich moich znajomych, bo odkąd go odkryłam, robię za każdym razem i nigdy nie ma lipy. Mega prosty, więc jeśli nie wiecie z czym chrupać zakąski na imprezie, to już macie odpowiedź.

(1 słoiczek)

  • 5 czubatych łyżek masła orzechowego (najlepiej gładkiego i lekko płynnego)
  • 200ml mleczka kokosowego z kartonika (ew każdego innego mleka)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kilka kropel tabasco, opcjonalnie
  • szczypta soli

 

 

 

Składniki sosu umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy delikatnie mieszając do uzyskania jednolitego sosu.

Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodajcie więcej mleka :)

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!
Total
2
Shares