Czy serio istnieje coś lepszego niż dojrzałe, miękkie, kremowe awokado? Jeśli udało wam się takie zdobyć, to ten dip zrobicie nawet bez żadnego blendera! Po prostu rozgniećcie awokado widelcem i połączcie z resztą składników. Do tego chrupiący tost, jajko na miękko i…poranki już zawsze będą piękne : P

(1 miseczka)

  • 1 miękkie awokado
  • sok z 1/2  limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  posiekanej pietruszki lub szczypiorku, opcjonalnie
  • 1 łyżka jogurtu greckiego lub ricotty, opcjonalnie
  • sól i pieprz
  • tosty
  • jajko na miękko
  • serek kozi
  • ulubione kiełki 

 

Awokado rozgniatamy widelcem i łączymy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!