(1 porcja)

  • 100g wędzonego łososia
  • serek typu philadelphia   
  • garść rukoli/roszponki i ew kiełków
  • 1/2 papryki czerwonej i zielonej 
  • kilak czarnych oliwek
  • 2 łyżki podprażonych orzeszków ziemnych
  • ocet balsamiczny
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól    i  pieprz

Filety łososia smarujemy serkiem, skrapiamy sokiem z cytryny, zwijamy w rulonik, kroimy na ok 2cm kawałki i skrapiamy cytryną.

Paprykę kroimy w paski, nacieramy oliwą z oliwek i smażymy na patelni grillowej aż zmiękną i się zrumienią.

Rukolę przekładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzchu układamy łososia, paprykę i oliwki, posypujemy orzeszkami, skrapiamy octem balsamicznym. Gotowe!

chcesz zamienić składnik?
sprawdż moją listę
ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!