popcorn-piernikowy

  • KUKURYDZA POPCORNOWA (ok 100g)
  • OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)
  • CUKIER BRĄZOWY (1-2 łyżki)
  • CYNAMON (1 łyżeczka)
  • PRZYPRAWA DO PIERNIKA (pół łyżeczki)
  • MIÓD (wg uznania)
  • SÓL (wg uznania)

 

Na rozgrzaną patelnię wsypujemy cynamon, przyprawę do piernika, cukier, smażymy, mieszając ok pół minuty, zdejmujemy z ognia. Do garnka (najlepiej nieprzywierającego, ze szklaną pokrywką) wlewamy oliwę i wrzucamy ziarenka kukurydzy, posypujemy je przygotowaną przyprawą, przykrywamy i podgrzewamy potrząsając co jakiś czas. Uprażoną kukurydzę przesypujemy do miski, od razu posypujemy delikatnie solą, polewamy miodem i energicznie mieszamy.

[print-me]
[latest_post type=’boxes’ number_of_posts=” number_of_colums=’4′ order_by=’title’ order=’ASC’ category=’przekaski’ text_length=’0′ title_tag=’h6′ display_category=’0′ display_time=’0′ display_comments=’0′ display_like=’0′ display_share=’0′]
drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!