(2 porcje)

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 suszonych pomidorów w oliwie
  • 1 mała cebulka szalotka
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego, opcjonalnie
  • 1-2 łyżeczki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka pikantnej musztardy
  • 1 łyżka prażonych pestek słonecznika, opcjonalnie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Odsączonego tuńczyka przekładamy do miseczki, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekaną szalotkę, posiekane pomidory, jogurt, majonez, musztardę, oliwę  i pestki słonecznika. Całość mieszamy, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!