lemoniada z mrożonymi malinami lemoniada z mrożonymi malinami

Lemonowa lemoniada wzbogacona o mrożone maliny i imbir jest jeszcze fajniejsza i można ją pić całym rokiem! Po co komu gotowe soki :)

 

(1 dzbanek)

  • 1,5 szklanki MROŻONYCH MALIN
  • 3 DOJRZAŁE CYTRYNY
  • 2cm kawałek świeżego IMBIRU, obrany
  • MIÓD/CUKIER TRZCINOWY/KSYLITOL (bardzo ew. cukier puder) (wg uznania)
  • WODA (NIE)GAZOWANA  (2 szklanki)
  • KOSTKI LODU

DODATKOWO:

  • garść ŚWIEŻEJ MIĘTY/ MELISY/BAZYLII

Maliny i imbir wkładamy do blendera i miksujemy. Mus przelewamy przez gęste sitko do dzbanka, dodajemy sok wyciśnięty z 2 cytryn, wodę gazowaną, cukier, listki mięty (i melisy), mieszamy. Trzecią cytrynę kroimy w grube plastry i dodajemy do lemoniady razem z kostkami lodu. Gotowe!

[print-me]
[latest_post type=’boxes’ number_of_posts=” number_of_colums=’4′ order_by=’title’ order=’ASC’ category=’koktajl’ text_length=’0′ title_tag=’h6′ display_category=’0′ display_time=’0′ display_comments=’0′ display_like=’0′ display_share=’0′]
drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!