Kurczak z żurawinowo-serowym wnętrzem, fit i paniera-free :) Obiad gotowy w 15 minut!

(1 porcja)

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka 
  • 1 plaster sera camembert
  • 2 łyżki konfitury żurawinowej 
  • 1 łyżeczka suszonego oregano 
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • wykałaczki
Kurczaka przecinamy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem by powstał duży cienki filet. Oprószamy solą, świeżo mielonym pieprzem i oregano. Na środku kładziemy plaster sera, na nim dżem, podwijamy górny i dolny brzeg fileta, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Skrapiamy oliwą i smażymy na rozgrzanej nieprzywierającej patelni z obu stron po ok 6-7 minut (lub dłużej, w zależności od grubości naszego fileta-  musi dobrze dopiec się w środku!!). Gotowe!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!