Super połączenie hummusu i guacamole! Gęsty dip, który sprawdzi się idealnia zarówno do domowych burgerów, salatek jak i maczania przekąsek :)

(3-4 porcje)

  • 1 puszka ciecierzycy, odsączonej
  • 1 dojrzałe, miękkie awokado
  • świeża pietruszka lub kolendra, posiekane
  • 2 łyżeczki soku z limonki 
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki lodowatej wody
  • szczypta soli sól
  • płatki chilli (opcjonalnie – szczypta)

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do zyskania gładkiej, jednolitej masy. Przekładamy do miseczki, skrapiamy oliwą, posypujemy płatkami chilli/ posiekanymi świeżymi ziołami. Gotowe!

drukuj mnie!

chcesz zamienić składnik? sprawdż moją listę ZAMIENNIKÓW KULINARNYCH!